fbpx

Cégtörténet

A Leier cégcsoport alapkövét a tulajdonos és cégalapító Michael Leier 1965-ben rakta le a burgenlandi Horitschonban. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság hamarosan Burgenland egyik legjelentősebb vállalkozása lett, és az 1980-as évektől már a nemzetközi piacok felé orientálódott. A gyorsan növekvő családi vállalkozás napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő nemzetközi vállalatbirodalommá vált, amely hét országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában) 39 működő telephellyel rendelkezik.

1985 óta Magyarországon a Leier az építőipar piacvezetője és egyben a legnagyobb építőanyag-ipari gyártója lett. Rendkívül széles termék palettája pincétől a padlásig képes otthont építeni a vevők számára. Kilenc építőanyag gyártó üzeme az ország teljes területét lefedi, mintegy ezer munkavállalót foglalkoztat.

A Leier cégcsoport töretlen sikerét a Leier gyárakban és üzemekben alkalmazott magas színvonalú technológiának, a szakmai gárda és a vezetés felkészültségének és elkötelezettségének, valamint a folyamatos termékfejlesztéssel biztosított korszerű és magas minőségű termékeinek köszönheti. A cégcsoport üzemeit folyamatosan korszerűsíti, az elmúlt tíz év során, több mint 30 milliárd forintot költött magyarországi beruházásokra.

A Leier cégcsoport és a tulajdonos, Michael Leier számos gazdasági- és társadalmi elismerés birtokosa, számos díj nyertese Ausztriában és Magyarországon egyaránt.

Az építőipari termékek gyártása mellett a cégcsoport a nyugat-magyarországi régióban látványos sikereket ér el a gép-és formagyártás, a virágföld-gyártás, az ingatlanhasznosítás és a szállodaüzemeltetés, valamint további kiemelt tevékenységeként BMW, BMW Motorrad, MINI, Hyundai és Skoda márkakereskedést és márkaszervizt üzemeltet.

A Leier Autó Kft. 1994-ben kezdte meg a Skoda személy- és haszongépjárművek értékesítését és szervizelését Celldömölkön.

Egy évvel később megnyitotta Audi és Volkswagen márkakereskedését és szervizét Mosonmagyaróváron, ahol 2000-ben a Fiat váltotta fel a korábbi márkákat, majd 2006-ban a Skoda, 2010-ben a Hyundai márkák képviseletével bővült a modellkínálat.

BMW Márkakereskedésünkben, Győrben 2001 óta várjuk ügyfeleinket új és használt személyautók, valamint motorkerékpárok nagy kínálatával. Az A1 Autó Győr néven indult márkakereskedés 2009-ben beolvadt az akkor már 3 telephellyel rendelkező Leier Autó Kft-be.

A Leier Autó 2002-ben megnyitotta márkakereskedését Pápán, ahol Skoda személy- és haszongépjármű értékesítés és szerviz működik.

BMW, BMW Motorrad, MINI, Skoda és Hyundai márkák teljeskörű szervizelése mellett győri és pápai telephelyeinken olyan márkafüggetlen szervizszolgáltatásokat is végzünk, mint a karosszériajavítás, fényezés, autóápolási szolgáltatások, eredetiségvizsgálat és műszaki vizsga.