fbpx

Műszaki vizsgáztatás Győrben!

A műszaki vizsga lényege, hogy felmérje a gépjármű esetleges hibáit a teljes gépjármű részletes átvizsgálásával. A moratórium június végéig tartott. Július elsejétől a lejárt forgalmi engedélyekkel rendelkező autók már nem vehetnek részt a közúti forgalomban.  Ezért érdemes minél előbb időpontot foglalni és bejelentkezni műszaki vizsgára, hiszen a fenti határidő környékén valószínűleg rendkívüli rohamra lehet számítani a vizsgáztatást végző szervizekben. Lejárt műszaki vizsgával csak a magyar jogszabályok értelmében lehet közlekedni. Külföldön nem fogadják el a lejárt okmányokat, ezt például a külföldi nyaralásunk előtt mindenképpen figyelembe kell venni.

Érdemes a műszaki vizsga lejárta előtt pár héttel bejelentkezni műszaki vizsgára, ugyanis a lejárati dátumot megelőző 30 napban bármikor elvégezhető a vizsga, az új érvényesség kezdő dátuma nem a vizsga időpontja, hanem a lejárati dátum lesz.

Győri kereskedésünk márkafüggetlen, tehát márkától függetlenül új és használt személygépjárművek és motorkerékpárok vizsgáztatását vállaljuk. A műszaki vizsga során első lépésként a jármű teljes átvizsgálására van szükség, hogy pontos képet kapjunk annak állapotáról, melynek birtokában szakszerű megoldást tudunk nyújtani az esetleges műszaki problémákra. A sikeres vizsgához szükséges ellenőrzések egy részét otthon magunk is elvégezhetjük.

Honnan tudhatom, hogy lejárt a gépjárművem műszaki vizsgájának érvényessége?

A forgalmi engedélyben fel van tűntetve a műszaki vizsga érvényességének a dátuma. A műszaki vizsga érvényességi nagyon fontos odafigyelnünk, ugyanis nem vezethetjük az autónkat akkor, ha lejárt a műszakija. Javasolt a műszaki vizsga dátumát a naptárba, vagy egyéb emlékeztető alkalmazásban rögzíteni. Így biztosan nem fogod elfelejteni és időben tudsz időpontot foglalni szervízünkben műszaki vizsgára.

Milyen okmányokra van szükség a műszaki vizsgához?

Abban az esetben, ha magánszemélyek vagyunk az alábbi okiratokat mindenképpen vigyük magunkkal:

  • lakcímkártya,
  • személyi igazolvány,
  • a kocsi forgalmi engedélye,
  • a szerviz által adott formanyomtatvány, meghatalmazási adatlap.

Amennyiben jogi személyként szeretnénk műszaki vizsgáztatni az autónkat, akkor a következő okiratokra lesz szükségünk:

  • a szerviz által adott meghatalmazás,
  • a kocsi forgalmi engedélye,
  • a cégkivonat, amiből elegendő általában csupán az első oldalt magunkkal
  • vinni, illetve azt, amelyiket az adószám került feltüntetésre,
  • az aláírási címpéldány.

A műszaki vizsga az érvényes forgalmi engedély előfeltétele. Nem csupán személygépjárműveknél, hanem az összes rendszámmal magyar forgalomban közlekedő járműnek kötelező a műszaki vizsga.

A műszaki vizsga érvényessége:

A műszaki vizsga új autó esetén 4 évig érvényes, a használt autóknál pedig 2 évig érvényes az okmány.

Muzeális (OT) minősített autó esetén az érvényességi idő 5 év. Jelentősebb átalakítás esetén újabb műszaki vizsga szükséges, például vonóhorog felszerelésekor.

A műszaki vizsga ára:

A BMW, BMW Motorrad, MINI, Hyundai és Škoda járművek esetében az átvizsgálás során észlelt hibák javítására győri szervizünkben kedvező ajánlattal állunk rendelkezésedre. A műszaki vizsgáztatást természetesen abban az esetben is vállaljuk, ha a javításokat nem a mi munkatársainkkal végezteted el. Ha van már időpontod, a vizsgáztatást – hogy minél kevesebb ideig nélkülözd az autódat – 1 munkanapos határidővel vállaljuk, költsége:

Személygépjármű30 000 Ft
Összkerékmeghajtásos
személygépjármű
34 100 Ft
Motorkerékpár11 870 Ft
Utánfutó16 840 Ft
*Az ajánlat nem teljeskörű.
Pontos árajánlatért kérjük, fordulj kollégáinkhoz.


A műszaki vizsga menete:

Előzetes átvizsgálás: Ez a lépés nem feltétlenül része a műszaki vizsgáztatásnak. Ennek során a műszaki vizsga megkezdése előtt sor kerül egy teljes körű ellenőrzése, hogy az esetlegesen fennálló kritikus hibákra fény derüljön.

Emissziómérés – környezetvédelmi felülvizsgálat:  Az évek elteltével és a motor kopásából adódóan csökken a befecskendezőrendszerek hatásfoka, aminek eredményeképp nem csak az autón érezhető negatív hatások jelentkeznek, hanem a károsanyag-kibocsátása is nőni fog. A vizsgálatot a szakemberek emisszióberendezés segítségével végzik. 

Műszeres lengéscsillapító mérés: Számítógépes diagnosztikai padon történik a lengéscsillapítók hatásfokának mérése. Ez a berendezés kerekenként, egyesével megmozgatja és méri a csillapítás idejét és amplitúdóját. Így megállapítható, hogy a kritikus frekvenciánál a jármű súlyának hány százaléka marad az úton.

Műszeres fékmérés: A fék az egyik legfontosabb biztonsági elem az autón. Nem elég elindulni, tudni kell megállni is, amihez megfelelő műszaki állapotú fékrendszer szükséges. Az ellenőrzést egy számítógépes fékpadon végzik.

Rázópados vizsgálat: A rázópad segítségével ellenőrzik a futóművet. A vizsgálat során olyan helyzetet szimulál a gép, mintha nagy terhelést kapna, így feltárulkoznak olyan esetleges hibák is, amik álló helyzetnél nem érzékelhetőek.

Szemrevételezés: A befejező része a vizsgának, ekkor ellenőrzik a világítást, gumik állapotát esetleges olajfolyásokat. 

Az összes felsorolt pont sikeres teljesítése esetén már csak a forgalmi engedélyben szereplő műszaki érvényesség bejegyzése van hátra, és a műszaki vizsga sikeresen lezárult.

A győri BMW Leier Autóban műszaki vizsgáztatáshoz előzetes időpont egyeztetés szükséges, melyet e-mailben, telefonon vagy akár személyesen is intézhetsz. Műszaki vizsgával kapcsolatos további információkért érdeklődj a +36 96 884 139-es telefonszámon!