fbpx

Jakabos Zsuzsanna MINI Márkanagykövetünk tesztelte a legújabb MINI John Cooper Works ALL4 CLUBMAN-t

A nagy teljesítményű, 306 lóerős MINI John Cooper Works modell készen áll, hogy lenyűgözzön sportos kiállásával és jellegzetes, mély morgásával. A még több sportossággal és minden eddiginél nagyobb teljesítménnyel felvértezett MINI a vezetés iránti szenvedély legpotensebb formáját testesíti meg. Ekkora erővel és precizitással a kezeid között hamar rájössz, hogy egy JCW-vel az egyhelyben állás jelenti a legnagyobb kihívást.

2,0 literes, Twinpower turbo négyhengeres motor.

A fergeteges 306 lóerő teljesítményűre és lenyűgöző 450 Nm-es nyomatékúra felpumpált, 250 km/ órás végsebességre képes erőgépekben a motorháztető alatti extra izmok gondoskodnak a győztes befutóról.

Új, nagyobb méretű kipufogóvégek.

A MINI JCW Clubman új, 95 mm-es duplacsöves sport kipufogórendszerből előtörő morgás hátborzongató. A korábbinál 10 mm-rel szélesebb rendszer nemcsak látványban változott-hangzása is gonoszabb. mint valaha.

ALL4 összkerékhajtás.

A teljesítmény láttán összeszűkül a pupillád: minden időben, minden terepen. A JCW ALL4 összkerékhajtásnak köszönhetően az agilitás megingathatatlan- az első mechanikus differenciálzárnak köszönhetően pedig a tapadás, a stabilitás és az irányíthatóság még nagyobb. Koncentrációd és vele az élmény így zavartalan lesz – és minden út olyan élvezetes, mint a megérkezés.

Sport futómű.

Az irányíthatóság a teljesítmény alapja. Autód agilitása pedig közvetlen a futóműn múlik. A John Cooper Works sport futómű 10 mm-rel alacsonyabb, mint más modellekben-a versenyélmény így még tökéletesebb. Precíz irányítását, figyelemre méltóan dinamikus vezetést és lenyűgöző stabilitást kínál- és vele optimális menetkényelmet.

Fékek és keréktárcsák.

A JCW az extrém vezetési élményről és a legmagasabb szintű precizitásról szól. A JCW négydugattyús, fix féknyergeket kifejezetten a JCW 18 és 19 colos könnyűfém keréktárcsákhoz tervezték. Megadják a szűk kanyarokhoz és a gyors tempóváltásokhoz szükséges fékerőt. Merész Chili vörös színükkel és a John Cooper Works jelvénnyel nem is rejtik véka alá képességeiket.

Aerodinamikus első lökhárító és hátsó légterelő.

A teljesítmény alapját a megfelelő légzés jelenti. A MINI John Cooper Works első lökhárítója ezért kapott új első spoilert és nagy légbeömlőket – és még egy kiegészítő hűtőt is -, így a motor és a fékek ideális hőmérsékleten maradhatnak a nagy teljesítmény és a tartósság érdekében. A sportos JCW hátsó légterelő extra aerodinamikai előnyt jelent, csökkenti a légellenállást és leszorítóerőt is termel, így az autó szinte tapad az útra.

Egy pillantás is rabul ejt. Már az ajtó kinyitása előtt érzed, hogy a MINI John Cooper Works egy külön kategória. Ülj be, és fedezd fel a prémium anyagokat és a versenyorientált részleteket, melyekből mind-mind a versenyautós hangulat sugárzik.

További képekért kattints ide.

A bemutatott modell márkakereskedésünkben megtekinthető. Ajánlatkéréssel keresd kollégánkat:

Főglein Péter
foglein.peter@leier.hu
+36 (30) 597-89-25