fbpx

A BMW Motorrad bemutatja: az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure

Új, érzelemdús színkoncepciók, „40 Years GS” kiadás, valamint kibővített alap– és opcionális felszereltség.

A BMW Motorrad nagy népszerűségnek örvendő, középkategóriás
BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelljei mindig is képességeik széles tárházával nyűgöztek le: prémium motorozási élmény a megbízható irányításnak köszönhetően, figyelemre méltó teljesítmény, valamint széles körű használhatóság, legyen szó a mindennapokról, túrákról vagy elhagyatott földutakról.  A BMW F 850 GS és a BMW F 850 GS Adventure elsőrangú közúti és túrakvalitásait terepmotor-karakterisztikával ötvözi, amíg a BMW F 750 GS könnyebben kezelhető paramétereivel a túraendurók világába belépni vágyó motorosok szívét dobogtatja meg. Egy már sokat próbált koncepció, az F sorozat három változata mutatkozik be most, amiket a motorrajongók az utóbbi években már nagyon vártak, és amelyeket a BMW Motorrad tovább tökéletesített a 2021-es modellévre. Mindhárom modellváltozat még üdítőbbnek és dinamikusnak hat az új színváltozatoknak köszönhetően, és intenzívebb GS élményt nyújt kibővített alap- és új opcionális felszereltségével.

A BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket érintő változások felölelik a matricák és az egyes stílusváltozatok oldalsó paneljeinek dizájnját is. Ezen felül mindegyik modell LED-es irányjelzőkkel és egy, a műszerfal jobb oldalán található USB töltővel rendelkezik alapfelszereltségként. Ráadásul a fékezést és gyorsítást biztonságosabbá tévő ABS Pro és DTC (dinamikus vonóerő-szabályozás) is az alapfelszereltség részét képezi.

Az eddigiekhez hasonlóan a három modellváltozat erőteljes meghajtásáról egy 853 cm3-es, folyadékhűtéses, négyszelepes, kéthengeres, üzemanyag-befecskendezéses és hatfokozatú váltóval szerelt motor gondoskodik. Úgy tervezték, hogy már most megfeleljen az Euro 5 emissziós szabványoknak. A két kiegyenlítőtengelynek köszönhetően lágy járással, gyors reakciókkal, meggyőző vonóerővel és alacsony fogyasztással nyűgöz le.

A BMW F 750 GS a megszokott módon 57 kW (77 LE) teljesítményt ad le 7500-as percenkénti fordulatszám mellett, a maximális, 83 Nm-es nyomatékot pedig a percenkénti 6000-es fordulatszámon biztosítja. A BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modellek az elődeikhez hasonlóan 70 kW-nyi (95 LE) teljesítményt adnak le 8250-es ford./perc mellett, és 92 Nm-es nyomatékot biztosítanak 6250-es percenkénti fordulatszámon

Az új BMW F 750 GS: fehér színben, sportos stílusban vagy „40 Years GS” változatban, kibővített alapfelszereltséggel.

Az új BMW F 750 GS az új alap fehér színben (Light white), és a tankközép burkolatán a jármű színével megegyező festéssel lép színre. A matt fekete keréktárcsa-peremek, fekete markolatok és piros/fekete ülés látványos kontrasztot teremtenek.   

A kék (San Marino blue metallic) színű sportos stílusváltozat (Style Sport) szintén újdonság a BMW F 750 GS kontextusában. A sportos hatást a színezett szélvédő tovább fokozza. E stílussal összhangban szürke keréktárcsa-peremek, ezüst markolatok, valamint fekete-szürke ülés és galvanizált hűtőrács-burkolatok gondoskodnak a magas minőségű megjelenésről.

A látványos BMW F 750 GS „40 years GS” változat a 40 éves GS évfordulónak állít emléket például az oldalsó burkolatokon megjelenő „40 years GS Edition” logóval. Sárga markolatvédői és fekete/sárga, GS logóval ellátott ülése a 40 éves GS történelem egy ikonjátt idézi: a BMW R 100 GS-t.  Matt fekete keréktárcsa-peremek, ezüst markolatok és galvanizált hűtőrácsburkolat teszi teljessé ezt az exkluzív évfordulós dizájnt.

Az új BMW F 850 GS: Piros, Rallye vagy „40 Years GS” változatokban, kibővített alapfelszereltséggel. 

Az új BMW F 850 GS új piros (Racing red) alapszínnel érkezik, amely a tankközép burkolatán is megjelenik. Mindezzel kontrasztot teremtenek a teleszkópvilla fekete színű felső csövei, a fekete keréktárcsa-peremek és a fekete/szürke ülés. 

A Rallye stílusváltozat (Style Rallye) sportosságát hangsúlyozza a markolatvédőn is megjelenő kék (Racing blue metallic) alapszín, a teleszkópvilla feketére festett felső csövei, valamint a fekete-piros ülés. Az aranyszínű keréktárcsa-peremek, a galvanizált hűtőrács-burkolat pedig további látványos ismertetőjegyei ennek az évfordulós stílusváltozatnak.  

A BMW F 850 GS “40 Years GS” változata fekete (Black storm metallic) színben és az oldalsó burkolatokon „40 Years GS” logóval emlékezik meg a BMW GS modellek 40. évfordulójáról. Exkluzív sárga markolatvédőkkel, aranyszínű keréktárcsa-peremekkel és GS logóval ellátott fekete/sárga üléssel is gondoskodik az összetéveszthetetlen megjelenésről. A teleszkópvilla felső csöveinek fekete színe és a galvanizált hűtórács-burkolat további ismertetőjegyei ennek a különleges évfordulós változatnak.

A BMW F 850 GS alapfelszereltsége szélvédőállító mechanizmussal és kényelmi Connectivity funkciókat tartalmazó TFT kijelzővel is bővült. 

Az új BMW F 850 GS Adventure: Szürke, Rallye és „40 Years GS” változatokban, kibővített alapfelszereltséggel. 

A tankközép burkolatán is megjelenő szürke (Ice grey) alapfestéssel ellátott
BMW F 850 GS Adventure képességei kielégítik a kalandokkal, terepmotorozással és túrázással kapcsolatos igényeiket. A teleszkópvillák felső elemének és a keréktárcsák külső peremének fekete festése és a szürke-fekete komfortülések harmonikusan olvadnak bele a motor dizájnjába.


Az új BMW F 850 GS Adventure Kalamata matt (Kalamata metallic matt) színű Rallye stílusváltozata (Style Rallye) már első ránézésre is sportos tulajdonságokról és kalandvágyról árulkodik. A keréktárcsák peremének és a teleszkópvilla felső elemének arany színe pedig egyszerre gondoskodik a dinamikus és különleges megjelenésről. A sport szélvédő és a 890 mm magas, fekete/szürke kárpitozású Rallye ülés tovább fokozza a BMW F 850 GS Adventure sportos dizájnját.

Az új BMW F 850 GS Adventure „40 Years GS” változata szintén a BMW GS modellek különleges évfordulójának szentelt dizájnt képviseli. A fekete (Black storm metallic) motorkerékpáron megjelenő „40 Years GS Edition” logó és a sárga markolatvédők összetéveszthetetlen dizájnt eredményezve emlékeztetnek az évfordulóra. A teleszkópvilla felső elemeinek fekete festése, az aranyszínű keréktárcsa-peremek és a 860 mm magas, fekete/sárga kárpitozású kétszemélyes ülés teszik egésszé a GS család 40. évfordulója előtt tisztelgő dizájnt. A Connectivity funkciókkal felvértezett TFT kijelző e modellváltozat esetében is már az alapfelszereltség része.   

Új és módosított opcionális felszerelések, valamint eredeti BMW Motorrad kiegészítők a BMW F 750 GS és BMW 850 GS modellek számára.

Az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modellek Pro menetprogramok üzemmódja új elemekkel gazdagodott. Így az új boxermotorral felvértezett GS modellekhez hasonlóan a Dynamic mód újragondolt gázreakciója még több dinamikát és motorozási élményt nyújt.

Ezen felül a dinamikus motorfék és DBC fékezés-segítő rendszerek mind a Pro menetprogramok részét képezik. Az opció ráadásul előválasztási funkcióval is bővült, ami lehetővé teszi akár négy vezetési mód elérését a jobb oldali markolaton található gombok segítségével (a BMW F 750 GS esetében ehhez a funkcióhoz a Connectivity opcionális felszereltség szükséges). 

Az extra alacsony ülés és az alacsonyított futómű mindhárom modellváltozat esetében elérhető opció lesz – ami biztosítja, hogy álló helyzetben még könnyebb legyen felszállni rá.

Az eredeti BMW Motorrad tartozékok kínálatában megjelenik egy olyan rögzítőelem a BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modellek számára, amely lehetővé teszi a BMW Motorrad Navigator felszerelését az alapfelszereltség részét képező TFT kijelző fölé, ami kifejezetten hasznos gyakori terepmotorozás során. Ez a tartó korábban kiizárólag a GS Trophy-n résztvevő motorkerékpárok számára volt elérhető.  A gyári „Navigációs rendszer előkészítése” opcionális felszereltség továbbra is rendelhető, ekkor a navigációs készüléket egy bilincs segítségével továbbra is a kormányúdra lehet rögzíteni.

Mivel az ABS teljes kikapcsolását a törvényi szabályozások a jövőben már nem teszik lehetővé, az Enduro és Enduro Pro üzemmódok kínálnak erre a célra megfelelő megoldásokat. A hátsó keréken az ABS funkció még mindig kikapcsolható Enduro Pro üzemmód esetén (csak a BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleknél).  

A HP logó a jövőben eltűnik az opcionális felszereltség felületeiről és az eredeti BMW Motorrad tartozékokról. A BMW F 750 GS-hez való sport kipufogódob már csak az eredeti BMW Motorrad tartozékok kínálatában lesz elérhető.

Forrás: press.bmwgroup.com