fbpx

A BMW M divízió 50. jubileumának a BMW M3 és BMW M4 különkiadása is emléket állít

Limitált széria, egyedülálló stílusjegyek és piacspecifikus kialakítás: a BMW M GmbH egy olyan exkluzív ritkasággal kezdi meg fennállása hatodik évtizedét, amely a prémium középkategória nagy teljesítményű sportautópárosának műszaki alapjain világszerte megdobbantja a BMW M rajongóinak szívét.
Szenzációs innovációkkal tarkított, látványos eseményeivel és nemzetközi rajongótáborával a BMW M GmbH ezekben a hetekben és hónapokban fennállása első öt évtizedét ünnepli. A BMW Motorsport GmbH alapító okiratát 1972. május 24én írták alá, ma pedig, kereken 50 évvel később a BMW M GmbH néven ismert vállalat egy exkluzív különkiadással ünnepli a jeles évfordulót.

A BMW M3 limuzin (átlagos üzemanyagfogyasztás (WLTP): 9,8 10,2 liter / 100 km; kombinált károsanyagkibocsátás (WLTP): 223 231 gramm / km) és a BMW M4 Coupé (átlagos üzemanyagfogyasztás (WLTP): 9,8 10,1 liter / 100 km;
kombinált károsanyagkibocsátás (WLTP): 223 230 gramm / km) műszaki alapjaira készített „50 Jahre BMW M” különkiadással a BMW M rajongói a világ minden táján egyszerre hódolhatnak a versenyzés iránti szenvedélyüknek és a BMW M GmbH immár félévszázados hagyományainak. A limitált szériában kínált különkiadás számos egyedülálló stílusjegye és személyre szabott felszereltsége garantálja, hogy minden egyes modell egyediként, tulajdonosa stílusát tükrözve gurul le a gyártósorról.

A „50 Jahre BMW M” különkiadás műszaki alapját a BMW M GmbH legsikeresebb modellsorozatának új generációja adja: a BMW M3 és a BMW M4 típusnév világszerte a prémium középkategóriában elérhető nagyteljesítményű sportautók szinonimája. A különkiadás motorterében egy BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, rendkívül magas fordulatszámtartományig kalibrált, soros hathengeres benzinmotor dolgozik, 375 kW / 510 lóerő maximális teljesítménnyel.
Ezt az erőt modellváltozattól függően vagy hatfokozatú manuális váltó, vagy Drivelogickal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó továbbítja a hátsó tengelyhez, vagy M xDrive intelligens összkerékhajtás esetén mind a négy kerékhez.

A különkiadás piaconként eltérő stílusjegyekkel, szigorúan korlátozott darabszámban válik elérhetővé a bajor prémiummárka legfontosabb piacain. Az exkluzív ritkaság karosszériáján a BMW M GmbH modelltörténetének leginkább meghatározó fényezései köszönnek vissza, amelyeket hasonlóan exkluzív BMW M kovácsolt keréktárcsák és látványos utastéri dekorbetétek egészítenek ki.
Európában és egyes kiválasztott piacokon a BMW M GmbH a jeles évforduló alkalmából a BMW M4 Coupé exkluzív különkiadását teszi elérhetővé. A kétajtós „50 Jahre BMW M” különkiadás Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red és San Marino Blue karosszériafényezési árnyalatokban lesz megrendelhető. A limitált széria magával ragadó kisugárzását az első tengelyen 19”, a hátsó tengelyen pedig 20” méretű, duplaküllődizájnú, kovácsolt BMW M keréktárcsák fokozzák tovább, most először Orbit Grey matt és Gold Bronze matt árnyalatokban.

Kínában szintén a BMW M4 Coupé műszaki alapjaira megálmodott „50 Jahre BMW M” különkiadás válik elérhetővé, kizárólag Fire Orange és Stratus Grey karosszériafényezési árnyalatokban hiszen a BMW M GmbH fennállásának 50.
évfordulójakor Kínában épp a Tigris évét ünneplik. A kínai piac számára készített limitált széria a Fire Orange karosszériafényezés esetén Orbit Grey matt, a Stratus Grey karosszériafényezés esetén pedig Gold Bronze matt árnyalatú, kovácsolt BMW M keréktárcsákon gurul le a gyártósorról.

A BMW M4 Coupé műszaki alapjaira készített különkiadás utasterében a küszöbléceket „Edition 50 Jahre BMW M”, a középkonzolt és a fejtámlákat pedig „M4 Edition 50 Jahre BMW M” feliratok díszítik az alapfelszereltségként kínált
BMW M sportülések és az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Carbon kagylóülések esetén egyaránt.

A BMW M3 limuzin műszaki alapjaira tervezett „50 Jahre BMW M” különkiadás az Egyesült Államok és Kanada piacainak kiváltsága. A tengerentúlra mindössze 500 példány érkezik a négyajtós élsportolóból, ötféle karosszériafényezési árnyalatban:
Vermilion Red, Techno Violet, Interlagos Blue, Fire Orange és Limerock Grey.
Mindegyik karosszériafényezési árnyalathoz Orbit Grey matt árnyalatú, kovácsolt BMW M keréktárcsák és gondosan válogatott BMW M Performance alkatrészek társulnak. Az exkluzív különkiadás motorsportihlette extrafelszereltségi opciói között a szénszálból készült BMW M Performance első koptatók, a szénszálból
készült BMW M Performance hátsó légterelő szárny és a szénszál / titán kettőséből készült BMW M Performance kipufogóvégek is megtalálhatók.
Az utastér egyediségéről „Edition 50 Jahre BMW M” feliratú küszöblécek, valamint az első és a hátsó ülések fejtámláin visszaköszönő BMW M trikolor árnyalat gondoskodik. A különkiadás alapfelszereltségként kínált BMW M sportülései és
opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Carbon kagylóülései egyaránt exkluzív varrásmintát viselnek. A középkonzoli pohártartó fedelét az „M3 Edition 50 Jahre BMW M” felirat és a különkiadás egyedi sorszáma díszíti.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.
További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve
elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D- 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be
.