fbpx

Hét díjat nyert a ŠKODA AUTO a 2021-es „Év Cégautója” szavazáson

  • A 165 járműflotta-szakértőből álló zsűri a ŠKODA AUTO hét modellt is beválasztotta a német flottapiac legjobb importmodelljei közé
  • A ŠKODA SUPERB a középkategória importmezőnyének élén végzett és a legjobb plug-in hybrid modell díját is megszerezte
  • A ŠKODA OCTAVIA negyedik generációjával összesen tizenegyedik alkalommal nyerte el e kitüntetést
  • A KAMIQ, a KAROQ, a KODIAQ és a tisztán elektromos hajtású ENYAQ iV formájában a ŠKODA mind a négy SUVmodelljét a 2021-es „Év Cégautójává” választották kategóriájában

Mláda Boleslav/Budapest, 2021. július 22. – Mindjárt hét győzelmet is begyűjtött a ŠKODA AUTO a 2021-es „Év Cégautója” szavazáson, eddigi legnagyobb sikerét aratva a német „firmenauto” szakmai magazin tekintélyes szakértői voksolásán. A ŠKODA OCTAVIA (Kompaktkategória), a ŠKODA SUPERB (Középkategória), a ŠKODA SUPERB iV (Középkategóriájú plug-in hybridek), a ŠKODA KAMIQ (Kisméretű SUV és crossover), a ŠKODA KAROQ (Kompakt SUV és crossover), a ŠKODA KODIAQ (Középméretű SUV és crossover), valamint a tisztán elektromos ŠKODA ENYAQ iV (Középméretű elektromos autók) egyaránt az élen végzett kategóriája importmodelljei körében.

A német „firmenauto” szakmai magazin tekintélyes kitüntetéseiért összesen 165 járműflotta-szakértő értékelte a német flottapiac legnagyobb darabszámban értékesített modelljei közül a legjobb cégautókat, majd szavazta meg 20 kategóriában a győzteseket. Hét díjnyertes modellsorozatával a ŠKODA AUTO a legsikeresebb gyártók közé tartozik, s ezzel a cseh márka 1999 óta immár 35 alkalommal hódította el ezen áhított elismeréseket. A céges alkalmazások során különösen nagyra értékeltek a ŠKODA olyan jellegzetes erényei, mint a gazdaságosság, a megbízhatóság, a kiváló ár/érték-arány, illetve az egyaránt magas színvonalú biztonság és kényelem.

A ŠKODA OCTAVIA már tizenegyedik alkalommal végzett kategóriájában a legjobb kompakt import-flottajárműként, s a ŠKODA legnagyobb darabszámban értékesített modelljének negyedik generációja is töretlenül folytatja e sorozat mély benyomást keltő sikertörténetét. A siker egyik alapja a széles motorválaszték, amelyben a gazdaságos dízel és benzines erőforrások mellett a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid), a mild-hibrid és a földgázüzemű (CNG) konstrukciók formájában három alternatív hajtásrendszer is szerepel. A OCTAVIA jelenlegi nemzedékét emellett éppúgy jellemzik korszerű infotainment- és széleskörű, online-támogatású connectivity-megoldások, mint a kiemelkedő aktív és passzív biztonságot szolgáló, innovatív vezetői segédrendszerek. A Dataforce szakmai szolgáltató adatai szerint az OCTAVIA COMBI a vonatkozó flottapiacon 2020-ban 31,8 százalékos részesedésével az első helyen állt szegmensében.

A középkategória és a hálózatról tölthető hibridmodellek (Plug-in Hybrid) importmezőnyében aratott diadalával a ŠKODA SUPERB és a SUPERB iV egyaránt rekordgyőztessé lépett elő, s a tizedik, illetve tizenegyedik begyűjtött „Cégautó” cím szintén e modellsorozat erős piaci pozícióját hangsúlyozza. A SUPERB-család kiemelkedő térkínálatával, alacsony üzemeltetési költségeivel, hosszú utakon is színvonalas kényelmével és kedvező menettulajdonságaival tűnik ki. Korszerű plug-in hibrid hajtásrendszerével a ŠKODA SUPERB iV változat akár 65 kilométert is megtehet tisztán elektromos üzemben.

A ŠKODA SUV-modelljei is meggyőzték a flottajárművek szakértőit, akik e vonzó járműkategóriában a márka mind a négy képviselőjét az „Év Cégautója” díjjal ismerték el. A ŠKODA KAMIQ éppúgy az élen végzett a „Kisméretű SUV- és crossover-modellek 4,30 méterig” kategória importértékelésében, mint a ŠKODA KAROQ a „Kompakt SUV- és crossover-modellek 4,50 méterig”, illetve a ŠKODA KODIAQ a „Középméretű SUV- és crossover-modellek 4,80 méterig” importmezőnyében. A „Középméretű elektromos importautók” kategóriájának legjobb flottamodelljeként a ŠKODA ENYAQ iV szerezte meg a legtöbb szavazatot.

A szakmai szavazáson odaítélt díjak a ŠKODA SUV-családjának a német flottapiacon nyújtott kiváló teljesítményén is tükröződnek. Az „A SUV/CUV” Dataforce-szegmensben a ŠKODA KODIAQ 10,9 százalékos piaci részesedéssel az összesítés második helyén állt 2020-ban, míg a KAROQ 6,1 százalékkal a negyedik helyen követte. A Dataforce adatai szerint a ŠKODA összességében 8,6 százalékra növelte részesedését a vonatkozó flottapiacon 2020 folyamán, a céges első forgalomba helyezések listáján pedig az ötödik helyre lépett előre Németországban.

A „firmenauto” szakmai magazin 1999 óta, idén már 23. alkalommal osztja ki az „Év Cégautója” díjait, 2019 óta pedig különösen színvonalas szakértői zsűri választja meg a legjobb cégautókat. Mindegyik szegmensben a céges, illetve üzleti járműként a legnagyobb darabszámban értékesített modellek vesznek részt a szavazáson, amelyeket a Dataforce segítségével választanak ki. A 2021-es zsűrit összesen 165 flottakezelő, márkafüggetlen szolgáltatók és egyesületek flottaszakértője, valamint európai flottamagazinok újságírója alkotta, messzemenőkig reprezentálva a német flottapiacot – a zsűritagok a különböző társaságokon keresztül együttesen több mint 200 ezer céges járművet képviseltek.

Forrás: www.skoda-media.hu