Flottakezelés

Az autóértékesítés és szervizszolgáltatás területén szerzett több évtizedes tapasztalatunk alapján egyértelművé vált számunkra, hogy egy vonzó ajánlat eléréséhez nem elegendő csupán a járművek listaárából biztosított jelentős árkedvezmény. Hiszen egy kedvező finanszírozási forma, egy későbbi szervizóradíj, vagy akár egy költséghatékony és kényelmes megoldást biztosító szolgáltatáscsomag legalább akkora jelentőséggel bírhat.

 

Mindezen szempontot figyelembe véve bérlet üzletággal bővítettük a már jól ismert szolgáltatásaink körét, mely során a jelentős árkedvezményeken felül számtalan pénzügyi előnyt nyújtó lehetőséget biztosítva járulunk hozzá az ideális cégautó kiválasztásához. A konstrukciót igény szerint flottamenedzsment szolgáltatással is kiegészítjük, mely megkönnyíti és kényelmes teszi a gépjármű üzemeltetését, jelentős adminisztrációs és humán erőforrás terhet levéve a vállalkozások válláról. Így Önnek csupán egyetlen teendője marad, vállalkozásunk kínálatából kiválasztani a következő bérleti időszakra leginkább megfelelő járművet és szolgáltatáscsomagot.

 

A BÉRLETI KONSTRUKCIÓRÓL RÖVIDEN

A bérleti konstrukció egy egyszerű, számtalan adózási és pénzügyi előnyt nyújtó szolgáltatás, melynek keretén belül vállalkozásunk megvásárolja, könyveiben aktiválja és határozott időtartamra díjfizetés ellenében bérbe adja a kiválasztott gépjárművet.  A futamidő alatt a teljes bruttó bérleti díj költségként elszámolható, és a bérleti díjak áfa tartalma az áfa levonásra jogosító céges használat arányában visszaigényelhető. A teljes körű flottamenedzsment a bérleti konstrukcióra épülő szolgáltatáscsomag, melynek keretén belül a jármű üzemeltetési feladatait Önök helyett ellátjuk és költségeit a bérleti díjba beépítve viseljük. A konstrukció keretein belül a jármű tulajdonjoga mindvégig vállalkozásunknál marad, a bérleti idő végén a saját kockázatunkra piaci áron értékesítjük azt.

 

KINEK AJÁNLJUK

Ideális választás mindazon áfa körbe tartozó társas és egyéni vállalkozás számára, ahol az üzleti tevékenység ellátásához személy-, vagy tehergépjármű használatra van szükség, mindemellett adófizetési kötelezettségeiket is optimalizálni szeretnék. Ajánljuk továbbá azon Partnereinknek, akik elsősorban a saját, profitot hozó tevékenységükre kívánnak koncentrálni, mintsem a járművek üzemeltetése során felmerülő megannyi adminisztrációs feladatot elvégezni, költségmegtakarítási lehetőségeket kiaknázni.


A BÉRLETI KONSTRUKCIÓ LEGFONTOSABB JELLEMZŐI

 

Ügyfél

egyéni vállalkozók, társas vállalkozások
(előzetes bonitás vizsgálat alapján)

Típusválaszték

a Leier cégcsoport sokszínű modellpalettája, melynek köszönhetően minden szegmensben biztonságos, kényelmes, megbízható és egyben költségkímélő választékkal állunk rendelkezésére

Szolgáltatás

tőkekímélő, kedvező kamatozású finanszírozás, és a jármű üzemeltetéséhez szükséges tetszés szerinti kiegészítő szolgáltatások

Bérleti idő

rövid, vagy középtávú határozott időtartam

(12-60 hónap)

Saját rész

a bruttó flottakedvezménnyel csökkentett vételár 10-50%-a

Maradványérték

a futamidő végi várható piaci ár

Díjfizetés

bérleti díj + áfa

Elszámolható költségek

saját rész, bérleti díj és annak áfa tartalma, üzemeltetési díj (opcionális)

Áfa visszaigénylési lehetőség

futamidő alatt havonta a céges használat arányában a teljes, üzemeltetési díjjal növelt bérleti díj vonatkozásában
(GPS-el vagy menetlevéllel igazolt járműhasználat)

Elérhető kedvezmények

A több márkára kiterjedő szakértelmünknek, és kiemelt autóértékesítési és szervizszolgáltatási forgalmunknak köszönhetően „nagybani kedvezményekre” és kiváló szolgáltatásokra tehet szert, amely kedvezmények az Ön bérleti díját is csökkentik.

 

MIÉRT ÉRDEMES A BÉRLETI KONSTRUKCIÓT VÁLASZTANI

 

Felszabaduló tőke

a készpénzes vásárlással szemben a járművek beszerzésére szánt összeg szabadon felhasználható, az alaptevékenység erősítésére fordítható

(nem kell tárgyi eszközben tartani)

Kedvezőbb pénzügyi mutatók

a jármű eszközértéke nem szerepel a mérlegben, ezáltal kedvezőbbé válnak a vállalkozás eszközarányos nyereségmutatói

Adókedvezmény

a bérleti díj költségként elszámolható, csökkentve ezáltal a társasági adó alapját

Megtakarítás

a személygépjármű vételárának áfa tartalmát nem, a bérleti díjak áfa tartalmát pedig a hatályos jogszabályok értelmében kizárólag csak a magánhasználat arányában kell megfizetni

Tervezhetőség

a határozott idejű futamidő tekintetében a költségek évekre előre tervezhetővé, áttekinthetővé válnak

Hozzáadott érték

gyors, rugalmas, az elvárt minőségi színvonalnak megfelelő kedvező díjazású szolgáltatás melyhez hozzájárul a több évtizedes szakértelmünk


TÍPUSVÁLASZTÉK

Partnereink igényeit és cégautó használati körülményeit egyaránt figyelembe véve segítünk kiválasztani a megfelelő járművet és az Önök számára leginkább optimális szolgáltatáscsomagot. Kínálatunkban éppúgy helyet kapnak a költséghatékonyság jegyében vásárolható alacsonyabb kategóriájú járművek is, mint ahogy a presztízsértékkel bíró prémiumkategóriás személyautók.

 

A Leier cégcsoport modellpalettája mind az úgynevezett munkaautók, mind pedig a középvezetői járművek tekintetében széleskörű, minden igényt kielégítő. Hiszen olyan típusok is megtalálhatóak kínálatunkban, mint például a Hyundai I30-as, vagy a Skoda Octavia modellje, melyek évek óta a népszerűségi listák élén állnak a céges vásárlások kapcsán. Nagyon kedveltek továbbá a német márkák, köztük az általunk is forgalmazott BMW modellek. A limuzinok mellett pedig egyre gyakoribb a sportos szabadidő autók, városi terepjárók iránti igény, mint például a BMW X sorozata, vagy a Hyundai új, 2015. évben bemutatásra kerülő Tucson modellje.

 

Széles választékkal és népszerű típusokkal állunk Partnereink rendelkezésére a haszongépjárművek piacán is, mely szegmensben a tradicionális dobozos furgon kategórián felül (mint például Hyundai H350), egyre népszerűbbek a kisebb méretosztályok is (Skoda Praktik, stb.).

 

FLOTTAMENEDZSMENT

A teljes körű flottamenedzsment egy olyan hatékony, a bérleti konstrukcióra épülő szolgáltatás csomag, mely megkönnyíti és kényelmessé teszi a jármű üzemeltetését a zavartalan autózás biztosítása érdekében. Számos, a mindennapos használat és a rendkívüli események bekövetkeztekor hasznos segítséget nyújtó elemünk szabadon választható, igényeiknek megfelelően alakítható.


FLOTTAMENEDZSMENT SZOLGÁLTATÁSCSOMAGOK

Basic csomag:

▪ tőkekímélő kedvező kamatozású finanszírozás

▪ adók, illetékek (cégautó adó, gépjárműadó)

▪ biztosítás, kárkezelés

 

Moduláris csomag (tetszőlegesen alakítható):

▪ teljes körű karbantartás

▪ gumiabroncs menedzsment

▪ közúti segélyszolgálat

▪ cseregépjármű szolgáltatás

▪ hozom-viszem szolgáltatás

▪ járműkövető szolgáltatás

▪ üzemanyagkártya menedzsment

▪ riportok, kimutatások

 

Egyedi, a Leier Flottakezelő termékpalettáján található szolgáltatások *:

▪ önrész maximalizálás

▪ vételár-térítés

▪ javítási kedvezmény

▪ időtartam garancia

 

*további részletekért érdeklődjön tanácsadónknál.

 

ÜGYFÉLKEZELÉS

Mint tudjuk, a gépjárműpark kezelést a hozzáadott érték teszi igazán vonzóvá. Éppen ezért üzletágunk kialakítása során elsődleges szerepet kapott a magas szintű ügyfélkapcsolati rendszer kialakítása. Szakképzett, és tapasztalt kapcsolattartó áll rendelkezésére, aki egyben koordinálja a járműüzemeltetési feladatait, felmerült szolgáltatási igényeit. Mindemellett tanácsadóink folyamatos szakmai elemzésekkel és javaslatokkal segítik a döntéshozók munkáját a vállalaton belüli optimális cégautó használat kialakításában.  Minőségpolitikánk garantálja továbbá, hogy Önök minden esetben pontos és korrekt tájékoztatást és magas szintű szolgáltatást kapjanak a flottamenedzsment szolgáltatások elvégzése során.


MINŐSÉGPOLITIKA

Legfontosabb értékünk a hosszú távú ügyfélmegtartás, melyre tudjuk, hogy kizárólagosan csak az Önök érdekeit szem előtt tartva, teljeskörű minőségi szolgáltatás nyújtása esetén van lehetőségünk. Éppen ezért jelen tájékoztatásunkkal szerettük volna bemutatni mindazon lehetőségeket, melyek segíthetik Önt az ideális cégautó kiválasztásában, és annak költségkímélő üzemeltetésében.

 

Mindezen felül továbbra is teljes körű kiszolgálással állunk minden kedves ügyfelünk rendelkezésére, és bízunk abban, hogy cégcsoportunkon belül mind finanszírozási konstrukcióban, mind márkában és típusban, mind pedig a kényelmi szolgáltatások tekintetében Ön is megtalálja az elképzeléseinek megfelelőt és hamarosan Önt is elégedett ügyfeleink köreiben köszönthetjük.

 

ELÉRHETŐSÉG

Leier Flottakezelő Kft. I 9024 Győr, Szauter út 9.

Tel.: + 36 96 513 213 I www.leierauto.hu I autoberlet@leier.hu

 

A jelen dokumentumban foglalt, Ügyfelet érintő adózással, adójogszabályokkal, számviteli szabályokkal kapcsolatos információk semmilyen tekintetben nem minősülnek üzleti tanácsadásnak, azok további felhasználásért, hivatkozásáért felelősséget nem vállalunk. Javasoljuk, hogy a kérdések tekintetében a konstrukció igénybe vételét megelőzően egyeztessen könyvelőjével, adótanácsadójával.